Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Pırasa Sarması

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 35dk

Pırasa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta büyüklükte pırasa
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Pırasa Sarması Tarifi Yapılışı

Pırasaların kök kısmını kesip alıyoruz.Sonra kök kısmından diğer ucuna kadar uzunlamasına kesiyoruz, katlarını çıkarıyoruz kaynar suda 1 dakika haşlayıp hemen çıkarıp soğuk suya tutuyoruz, süzüyoruz içini hazırlıyoruz. Kesme tahtasına güzelce pırasayı açıyoruz (resimde göründüğü gibi )sarıp muska şekli veriyoruz, tencerenin altına pırasalardan koyuyoruz, muska şeklinde sardığımız pırasaları dizip suyunu ilave ediyoruz, hafif üzerine kadar gelsin suyu kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz