Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kremalı Mantarlı Körili Tavuk

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Kremalı Mantarlı Körili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet küçük soğan
  • 1/ 2 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 8-10adet mantar
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı köri

Kremalı Mantarlı Körili Tavuk Tarifi Yapılışı

Öncelikle 2 kaşık sıvı yağın içine küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar atılır soğanlar şeffaf renk aldıktan sonra küp küp doğranmış tavuklar atılır ve hızlı hareketlerle karıştırılır. Tavuk tamamen beyaz renk alınca istenilen boyda doğranan mantarlarda eklenir oda yüksek ateşde 1/2 kez karıştırıldıktan sonra yemeğimizin kapağı kapatılır ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir .Bu arada tuzu, pulbiberi ve karabiberi atılır suyunu çeken yemeğimize kremamız atılır .5 dk pişmeye bırakılır daha sonra kekik ve köri de atıldıktan sonra yemeğimiz hazır. Yanına ister pilav ister makarnayla ikram edebilirsiniz .

AFİYET OLSUN

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz