Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Puf Puf Nişastalı Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 45dk

Puf Puf Nişastalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Puf Puf Nişastalı Kek Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar☺ Hem pratik hem ekonomik hemde uzun süre bayatlamayan çok hafif puf puf bir kek mutlaka denemenizi öneriyorum denediğinizde diğer keklerle arasındaki farkı göreceksiniz.Çırpma kabında yumurtaları şekeri ve vanilyayı mikserle kar gibi olana kadar iyice çırpın. Üzerine sıvı yağı ilave edip karıştırın. En son nişastayı ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha çırpın. Kek kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Kalıbın her yerine gelicek şekilde hafif un serpip fazla ununu silkeleyin. Harcı kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. ( ilk yarım saat fırını açmayın ) Kürdan testi yaparak piştiğini kontrol edin. Kek pişince fırını kapatıp kapağını aralayarak kekin fırının içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN

NOT: Kekte süt veya yoğurt kullanılmıyor.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz