Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Rafaello

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 35dk

Rafaello Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 0. 5 kabartma tozu
  • 0. 5 vanilya

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt(2 küçük kutu süt)
  • 0. 75 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 0. 5 vanilya
  • 0. 5 paket krem santi
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Rafaello Tarifi Yapılışı

Bi kaba yumurtaları kırın şekerle beraber mikserde beyazımsı köpürene kadar iyice çırpın. Üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip düşük hizda iyice çırpın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25- 30 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Diğer yandan bi tencereye soğuk sütü, unu ,şekeri koyarak iyice karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 0. 5 vanilyayı ekleyip karıştırın ve altını kapatın soğumaya alın. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine 100 gr margarin ekleyerek mikserde çırpın iyice çırpılınca 0. 5 paket krem şantiyide ekleyerek tekrar çırpın beyazlaşınca krema hazır. Soğumuş kekimizi ortadan ikiye veya üçe kesin kremadan 1 kaba 1 su bardağı kadar ayırın geri kalan kısmına 0. 5 su bardağı hindistan cevizi ekleyin ve karıştırın bu kremayı pastanın ara katlarına kalınca sürerek bitirin. Ayırdığımız kremayı pastanın dişini iyice kaplayacak şekilde sürün ve üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirerek en az 2 -3 saat dinlenmeye bırakın.Çok çok lezzetli inanılmaz muhteşem bir tadı oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Ben küçük cemberli kek kalıbında yaptığım için üçe kestim tatlı tabağı büyüklüğünde.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz