Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Ramazan Pidesi

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 25dk

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un(yaklaşık 6 su bardağı)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

İlk önce ılık su, süt, şeker ve mayayı karıştıralım ve 5 dakika bekletelim. Sıvı yağ, tuz ve unu ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dakika mayalayalım. Hamuru ikiye bölelim ve elimize yapışmaması için elimizi hafif yağlayalım. Yağlı kağıdın üzerine koyup yuvarlak şekli verip yanlardan ve ortasından parmak uçlarıyla baklava veya kare şekli verelim. Yarım saat kadarda tepside mayalayalım. Tekrar şekillerin üzerinden giderek şekilleri iyice belirleyelim. Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürerek susam ve çörek otu atıp 200°fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp üzerine az su serpiştirip temiz bir bez örtelim. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz