Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Dalyan Köfte

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 40dk

Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurulup çekilmiş ekmek içi galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
  • Tuz baharatlar

İçi malzemesi;

  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 1 küçük kavanoz garnitür ya da 1 su bardağı bezelye

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı (Pişerken çatlayıp dağılmasını önlüyor)

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Dalyan Köfte Tarifi Yapılışı

Kuru soğan küçük küçük doğranır ya da robottan geçirilir. Rendelerseniz suyunu sıkıp öyle kıymaya katın.Karıştırma kabına kıyma doğranmış soğan yumurta baharatlar ekmek içi salça eklenip iyice yoğurulur. Üzeri streçlenip dolapta 2-3 saat dinlendirilir. Akşamdan yoğurulup dolaba konulursa daha iyi dinlenmiş olur.Dinlenen köfte harcı yağlı kağıt ya da streç folyo üzerine alınıp elimizi suya ya da yağa batırarak kare şeklinde çok ince olmayacak şekilde yayılır.Ortasına haşlanmış yumurtalar sıralanır. Garnitür süzgeçte süzülür. Yumurtaların aralana ve kenarlarına gelecek şekilde yayılır. Ve ya ilk önce garnitürü üzerine yumurtaları sıralayın.Folya yardımı ile köfte harcının iki kenarı üstte birleştirilir. Birleşen kısım alta gelecek şekilde yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.Köftenin her yerine fırçayla yumurta akı sürülür. 180-200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35dk pişirilir. (Fırına göre değişebilir)Salça ve sıcak su bir kapta karıştırılır ve köftenin üzerine dökülüp tekrar fırına verilir. Bir10 dk bu şekilde pişirilip dilimlenip servis edilir.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz