Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Revani

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 5dk

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un (un yeterli gelmezse yarım su bardağı eklenebilir)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu
  • Süslemek için;
  • Hindistan cevizi

Revani Tarifi Yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayalım çünkü soğuk kullanıcaz. Küçük bir tencereye su, şeker ve limon suyunu koyup karıştıralım ve kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.Daha sonra kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Daha sonra irmiği ekleyip karıştıralım. 1, 5 su bardağı un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp harcımıza eleyelim ve tekrar karıştırıp yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama döküp pişirelim. (kullanılan yumurtaların büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir eğer un az gelirse yarım su bardağı un eklenebilir)Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendikten sonra kekimizi dilimleyip, hazırladığımız soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım. Servis yapacağımız zaman hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz