Sarı Kiraz Reçeli
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Sarı Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg sarı kiraz
- 3 su bardağı şeker
- 1. 5 çay bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Sarı Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı
Belkide ilk kez sarı kiraz duymuşsunuzdur ama duyup ve yedikten sonra keşke önceden yeseydim diyeceksiniz. Yalnız reçelini yapacağınız zaman alırken tadına bakın tatlı ve tatsız olarak iki çeşide ayrılıyor.Mutlaka deneyin enfes oluyor.
1. Kirazları alıp yıkayın ve saplarını ile çekirdeklerini dikkatli bir şekilde ayırın.2. Ayıklanan kirazları tencereye alıp şekeri ekleyelim.3. Tencerenin kapağını kapatıp bir gece dışarıda bekletelim.4. Büyük bir ihtimalle bir günün sonunda şeker erimiş olacaktır.5. Ardından reçele suyunu ekleyip orta ateşe koyalım.6. Gözünüzü reçelden ayırmayınız.7. Reçelin yüzeyinde oluşan köpükleri kaşık veya kevgirle toplayın.8. Bu aşamada reçeli kısık ateşe alın ve kaynamasını bekleyin.9. Reçel kaynarken çıkan kabarcıklar iri ve kıvamındaysa olmuş demektir.10. Bu aşamada limon suyunu ekleyin.11. Hemen tüketecekseniz sıcakken kavanozlara koyun ve soğuyunca kapağını kapatın.12. Hemen tüketmeyecekseniz kavanozlara doldurup ağzını sıcakken kapatın ve kavanozu ters çevirin.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder