Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Saray Lokumu

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 10dk

Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kremşantisi için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt

Tabanına;

  • Yarım paket hindistan cevizi

Saray Lokumu Tarifi Yapılışı

Tencereye un, toz şeker ve kakao eklenir ve karıştırılırÜzerine süt eklenir. Yüksek ateşte karıştırılarak pişirilir.Yoğun bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Üzerileri göz göz olana kadar karıştırın. Pişmiş muhallebi 10 dakika bir kenarda bekletilir.En büyük dikdörtgen borcamın tabanı tamamen hindistan ceviziyle de kaplanır. Üzerine muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır.

Kremşantisi için;Derin bir kaba 2 paket kremşanti ve soğuk süt eklenir. Blenderle 3-4 dakika çırpılır. Buzdolabına kaldırılır ve yarım saat- 1 saat kadar bekletilir.

Muhallebi ve krem şanti buzdolabında 1-1, 5-saat bekletilir. Sonra muhallebinin üzerine kremşanti yayılır. Boylamasına dilimler kesilir ve sarılır afiyetler olsunn

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz