Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Şehriyeli Tavuk Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Gerekirse sıcak su
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Limon suyu veya sirke
  • Pulbiber, karabiber, tuz

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Kullanacağımız kadarıyla tavuk göğsü düdüklü de haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü didiklenir. Tencereye sıvı yağ eklenip üzerine un koyulur. Unun kokusu çıkana kadar kavrulup tavuk suyu eklenir. Tavuk suyu az gelirse üzerine su ekleyebilirsiniz. Didiklenen tavuk göğsü de eklenir. Ardından ezilen sarımsaklar eklenir. Kaynayınca isteğe bağlı tel şehriye de eklenip baharatlar konulur ve tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servisi üzerine sirke veya limon suyu koyarak yapabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz