Sarma Baklava
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 18 yaprak hazır baklava yufkası
- 500 gr ceviz içi
- 400 gr tereyağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2. 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Sarma Baklava Tarifi Yapılışı
Benim gibi çalışan hanımlara şiddetle tavsiye edeceğim bir tatlı hazırlaması pratik lezzeti muhteşem bir baklava. Denediğinizde pişman olmayacaksınız.
İlk önce şerbetini hazırlıyoruz. Biz aile olarak çok yoğun tatlı sevmediğimiz için suyu yarım bardak fazla koydum. (bu haliyle bile tatlı olmuştu ama) Tatlı sevenler bire bir ölçülerde de hazırlayabilir tabi ki şerbetini. Şerbetin hazırlanışı hepimizin bildiği gibi şeker ve suyu kaynatıyoruz. Kaynayınca birkaç damla limon suyu eklemesi yaparak kıvam alınca altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağımızı eritiyoruz. (yakmamaya dikkat edelim) 1 tane baklava yufkamızı tezgaha açıyoruz normal börek yapar gibi yufkamızı yağlıyoruz. İnce kıyılmış ceviz içini yufkamızın kısa kenarına yayıyoruz sıkı bir rulo yapıp tepsiye diziyoruz. Ben normal fırın tepsisi kullandım 18 adet yufka aldı. Bütün yufkaları sarıp tepsiye dizdikten sonra yufkaları 2-3 parmak eninde kesiyoruz. En son kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdiriyoruz önceden ısıtılmış fırında 170°de 15-20 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan baklavamızın üzerine ılımış şerbetini ekliyoruz.
Afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder