Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Şaşırdım Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Şaşırdım Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük su bardağı dondurulmuş kemik suyu ( et ya da tavuk bulyon da kullanabilirsiniz )
  • 2 diş sarımsak ( ince ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Kimyon

Şaşırdım Çorbası Tarifi Yapılışı

Ne yemek yapsam diye şaşırdığınızda size harika bir öneri Şaşırdım Çorbası

Patates ve içinde hamur bulunan bu kolay ve doyurucu çorba eminim hoşunuza gidecek.

Çorbanın hamuru için 2 kaşık una bir miktar su ekleyin. Buradaki önemli nokta hamurunuz ne katı olacak ne de sıvı, orta kararda kaşıktan düşecek gibi olması gerekiyor.

Tencerede hafif ısıtılan sıvı yağa önceden kaynatıp dondurulmuş ( siz burada bulyon kullanacaksanız sıcak su ile ilave edin ) kemik suyu eklenir ve erimesi sağlanır.

Bu karışımın içine salça ve ince ince doğranmış sarımsaklar ilave edilerek iyice karıştırılır.

Üstüne kaynar 1 litre su ilave edilir.

Küp küp doğranmış patatesler eklenir.

Ardından hazırlanan hamur karışımı bir çay kaşığı yardımıyla küçük toplar halinde yavaş yavaş ve tane tane çorbaya eklenir.

Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve az miktarda kimyon da çorbamıza eklenir.

Orta ateşte hamurlar pişene, patatesler yumuşayana kadar pişirilir.

Kolay ve pratik çorbanız hazır, afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz