Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Sebze Yoğurtlaması

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 25dk

Sebze Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet sakız kabağı
  • Yarım top karnabahar
  • Yarım top brokoli
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sebze Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı

Merhaba.Önce patatesleri küp küp doğrayıp teflon tencerenin altına yerleştirin. Üstüne halka şeklinde doğranmış havucu ve kabağı koyun. En üstüne de brokoli ve karnabarı koyup yarım su bardağı su ilave edin. Kapağını kapatın. Orta ateşte 25-30 dk patatesler pişene dek pişirin. Ara sıra tencereyi sallayabilirsiniz.

Suyu çekilip pişince üzerine yeteri kadar serpin ve servis tabağına aktarıp soğumaya bırakın. Sarımsağı rendeleyip yoğurt ve mayonezle karıştırın. Üzerine dökün. Yağda biberi ve naneyi yakıp üzerine gezdirin.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz