Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sebzeli Güveç

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 45dk

Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr dana eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 tane orta boy soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 orta boy domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 2 orta boy kızarmış patates

Sebzeli Güveç Tarifi Yapılışı

Etleri küçük parçalar halinde doğranır. Tencerenin içine sıvı yağ konulur. Yağın içinde çevrilip biraz kavrulur. 1 su bardağı sıcak su ilave edilip suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir. İri iri doğramış olduğumuz soğanı, biberi ilave edip biraz öldürülür. Sırasıyla salça, kırmızı biber koyulup karıştırılır, 2 bardak kaynamış su koyulup pişirmeye bırakılır. Ayrı bir tavada patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartılır. Tahtanın üzerine domatesler dilim dilim doğranır. Tencerenin içine önce domatesleri sıralanır, 10 dakika sonra kızarmış patatesler ilave edilir, 10 dakika sonra tencerenin altı kapatılır. Pişince servis yapılır.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz