Zeytinyağlı Barbunya (Kış Tarifi)
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Zeytinyağlı Barbunya (Kış Tarifi) İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ayıklanmış barbunya (Buzluktan)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş domates ya da şişe domates
- 5-6 adet kuru acı cin biber(koymayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, Karabiber
Zeytinyağlı Barbunya (Kış Tarifi) Yapılışı
Ayıklanmış barbunyalarımızı kaynattığımız suya atıp beş-on dakika bekletiyoruz(pişirmeden). Kararan suyu döküyoruz. Eğer barbunyaları buzluğa koymadan önce bu işlemi yaptıysanız, tekrar yapmanıza gerek yoktur. Düdüklü tencereye zeytinyağının yarısını koyuyoruz, ısınan yağa kuşbaşı doğradığımız soğanımızı ekleyip iki, üç dakika soteliyoruz. Yıkadığımız biberleri, şekeri, tuzu ve barbunyaları ekleyip, iki dakika yağda çeviriyoruz. Barbunyaların üzerine iki parmak çıkacak şekilde sıcak suyunu ekliyoruz(3 su bardağı gibi). Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz, düdük sesinden sonra 15 dakika pişiriyoruz. Tabii her düdüklü tencere aynı olmadığı için su miktarını ve pişme süresini siz ayarlarsanız daha iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Pişen barbunyaya biraz karabiber ekleyip kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Pişen barbunyaya kalan zeytinyağını(yarım bardak) da ekliyoruz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder