Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Şehriyeli tavuklu Salatam

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Şehriyeli tavuklu Salatam Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket şehriye tel veya arpa
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 kase yeşil mercimek
  • 1 tutam dere otu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 büyük havuç
  • 7-8 tane kornişon turşu
  • İstenirse bir kase mısır
  • 1 çay kaşığı pulbilber
  • 2-3 kaşık zeytin yağı
  • Sevildiği kadar tuz

Şehriyeli tavuklu Salatam Tarifi Yapılışı

Şehriyeyi, mercimeği ve tavuğu haşlıyoruz. Haşladığımız malzemelerin tuzunu ayarlayıp sonradan tuz eklemesi yapmıyorum. Tavuğu ince ince didiyoruz Havucu geniş bir kaseye rendeliyoruz ,kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz ,maydanozu ve dere otunu da ince ince kıyıp ekliyoruz haşladığımız malzemeler soğuyunca diğer malzemelerle karıştırıp pulbiberi ve zeytin yağını da ekliyoruz, (mısırda hoş oluyor eklenebilir) deneyen arkadaşlara afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz