Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tuzlu Kurabiye

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 50dk

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr yumuşamış tereyağı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 yumurta akı( sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • Yeteri kadar un( ele yapışmayan hamur elde edilmeli)

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Derin bir kaba tereyağı, yumurta akı, sirke, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, çörek otu alınır karıştırılır. üzerine un eklenir ve yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlanır yağlı tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ,fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir. üzeri pembeleşsin birazcık. Böyle kıyır kıyır bir kurabiye. . Afiyet Olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz