Tuzlu Kurabiye
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 50dk
Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr yumuşamış tereyağı
- Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
- 1 yumurta akı( sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- Yeteri kadar un( ele yapışmayan hamur elde edilmeli)
Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Derin bir kaba tereyağı, yumurta akı, sirke, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, çörek otu alınır karıştırılır. üzerine un eklenir ve yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlanır yağlı tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ,fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir. üzeri pembeleşsin birazcık. Böyle kıyır kıyır bir kurabiye. . Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder