Simit Kebabı ( Oruk )
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 10dk
Simit Kebabı ( Oruk ) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr yağlı kıyma
- 1 çay bardağı simit(ince bulgur)
- 1 kuru soğan
- 3 diş sarmısak
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tuz
Simit Kebabı ( Oruk ) Tarifi Yapılışı
Öncelikle bulguru 1 fincan kaynar suyla ıslatalım ve şişmesini sağlayalım. Bulgurun üzerine kıymayı rendelenmiş soğan ve sarımsağı, baharatları ve tuzunu ilave ederek güzelce yoğuralım. Şayet kıymanız yağsızsa tercihen bir miktar çekilmiş kuyruk yağı veya 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Benim kullandığım kıyma yağlı olduğu için ekstradan yağ koymama gerek kalmadı. Yoğurduğumuz kıymayı vaktiniz varsa buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Şayet vaktiniz yoksa kebap harcından limon büyüklüğünde parçalar alarak çöp şişe takalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirelim. Normalde bu kebap mangalda yapıldığı zaman çok daha lezzetli oluyor ama imkanı olmayanlar için fırında da gayet lezzetli oluyor. Pişen kebabımızı çöp şişten çıkartarak servis tabağına dizelim. Yanında bol sumaklı ,maydanozlu ,soğan salatasıyla servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder