Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Sultan Sarması

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 kaşık kakao
  • 1 su bardağı tepeleme şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Altı için;

  • 2 paket hindistan cevizi (100 gr)

Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

Margarin ve un 1 2 dakika kavrulur içine süt şeker kakao eklenerek pişirilir içine vanilin eklenerek kapatılır tepsiye hindistan cevizi döşenir kepçeyle tepsiye dökülür ve ıslak spatula yardımıyla rahatça yayılır, üzeri için krem şanti hazırlanır ve tatlı soğuyunca üzerine yayılır birkaç saat soğutulur ve istenilen boyutlarda kesilerek sarılır. İsteğe bağlı ceviz muz konularak sarılabilir, afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz