Karalahana Çorbası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Karalahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet karalahana
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 yemek kaşığı iç yağ
- 3 su bardağı mısır yarması
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre su
- 4 yemek kaşığı et suyu
- 1 tatlı kaşığı toz acı biber
- Tuz
Karalahana Çorbası Tarifi Yapılışı
Annemin ellerinden buram buram Trabzon kokan bir yemek Karadenizin vazgeçilmezi sofraların baş tacı Karalahana namı değer Pancar Çorbası Öncelikle lahana yemeklik doğranıp fasulye ve mısırla haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. İç yağ eklenir eriyinceye kadar beklenir. Su, et suyu ve yarma eklenip karıştırılır. Kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra haşlanan lahana mısır ve fasulye eklenir. Tuz ve biberi de eklenip kaynamaya bırakılır. Sıcacık servis edilir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder