Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Tahinli Kabak Tatlısı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo bal kabağı
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı tahin ceviz

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Hanımlar merhaba size az malzemeli ve tadı harika ve çok kolay bir tarif paylaşmak istiyorum ,denemenizi tavsiye ederim yapılışa gelirsek kabakları soyup güzelce temizledikten sonra doğruyoruz ve genişçe bir tencereye koyuyoruz ,üzerine şekeri döküp en az 4- 5 saat bekletiyoruz aceleniz yoksa bir gece bekletin kabaklarımız  suyunu bırakacağı için su dökmeye gerek yok ama sürem yok derseniz yarım çay bardağı kadar su eklersiniz tabi burda bekletme süresi önemli sonrasında orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. İlk soğuğu çıktıktan sonra servis tabağına alınır tahin ve ceviz dökülür yapacaklara afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz