Tahinli Kabak Tatlısı
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo bal kabağı
- 1, 5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı tahin ceviz
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Hanımlar merhaba size az malzemeli ve tadı harika ve çok kolay bir tarif paylaşmak istiyorum ,denemenizi tavsiye ederim yapılışa gelirsek kabakları soyup güzelce temizledikten sonra doğruyoruz ve genişçe bir tencereye koyuyoruz ,üzerine şekeri döküp en az 4- 5 saat bekletiyoruz aceleniz yoksa bir gece bekletin kabaklarımız suyunu bırakacağı için su dökmeye gerek yok ama sürem yok derseniz yarım çay bardağı kadar su eklersiniz tabi burda bekletme süresi önemli sonrasında orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. İlk soğuğu çıktıktan sonra servis tabağına alınır tahin ve ceviz dökülür yapacaklara afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder