Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Gelin Pastası

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagı şeker
  • 1 su bardagı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ıslatmak için:
  • 1. 5 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişaşta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

Kek için yumurta ve şeker çırpılır, un ,kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve çırpılır ,yağlanmış borcama dökülür ,180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Muhallebi için süt şeker un nişasta ve vanilya bir tencereye alınır ve kıvam alana kadar pişirilir, muhallebi soğuduktan sonra 1 paket toz krem şanti eklenir ve çırpılır fırından çıkan kek soğuduktan sonra süt ile ıslatılır ,üzerine muhallebi yayılır, buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz