Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Tahinli Kış Helvası (Kıyır Kıyır,Muhteşem,Mutlaka Yapmalısınız)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Tahinli Kış Helvası (Kıyır Kıyır,Muhteşem,Mutlaka Yapmalısınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1. 5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık

Tahinli Kış Helvası (Kıyır Kıyır,Muhteşem,Mutlaka Yapmalısınız) Tarifi Yapılışı

Hanımlar hazırlanışına geçmeden önce üstüne basa basa söylemeliyim ki bu tarifi ciddi anlamda denemelisiniz sonuç muhteşem oluyor. Bu benim üst üste 4. yapışım. Çok beğenildiği için fırsat bulup sizlerle de tarifi paylaşmak istedim. Gelelim hazırlanışına. Öncelikle bir kaba 4 su bardağı unu eliyoruz. Yağımızı tencerimize koyup eritiyoruz ve unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Kavrulan unumuzun içine şekerin yarısını ekleyip yedirene kadar karıştırıp şekerin diğer yarısınıda ekleyip iyice karıştırıyoruz ve 2 dakika kadar daha ocakta kavuruyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz. 1 su bardağı tahini döküp iyice yedirene kadar katıştırıp fındığımızı ekliyoruz karıştırıyoruz. Kalıbımızın içine (ben peynir kutusu kullandım) strec film yerleştiriyoruz ve helvamızı içine bastırarak yerleştiriyoruz. 2 saat kadar buzdolabında bekletip iyice sertlesmesini sağlıyoruz. Helvamız hazır

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz