Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Kıymalı Pide

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 25dk

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta
  • 6-7 su bardağı un

İç malzemesi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 5 dal maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz

Üzerine sürmek için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

Soğan ile kıyma sıvı yağda kavrulur. Maydanoz, tuz ve pulbiber ilave edilir.

Tüm malzemeler büyük bir kabın içinde harmanlanır. Su ile ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve mayalandırılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp açılır ve dört tarafına kesikler yapılır.Ortasına iç malzemesi konur ve resimdeki gibi kapatılır.

Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz