Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Tam Kıvamında Ekmek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Tam Kıvamında Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un (istediğiniz tahıl unları)
  • 1. 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1. 5 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tam Kıvamında Ekmek Tarifi Yapılışı

Öncelikle bu ekmek tarifini mutlaka denemelisiniz. İster ekmek yapma makinesinde ister fırında mükemmel sonuç veriyor (ekmek yapma makinem kenwood marka). Bugün fırında yaptım.Ben bugün çavdar unu, yulaf unu, tam buğday unu, beyaz un ve mısır unu karıştırarak kullandım. Oranlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.4 su bardağı unumuzu yoğuracağımız kabımıza döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Açtığımız alana ılık suyu, zeytinyağı, mayayı ve şekeri ekliyoruz. Tuzunu unun üst bölümüne mayadan uzak alana koyarak yoğuruyoruz. Hamur kendini yoğurdukça topluyor un ilavesi yapmayın. Mayalandırıyoruz. Daha sonra çok hafif yağlanmış baton kek kalıbına koyuyoruz 15-20 dk tepsi mayalanması yapıyoruz daha sonra 180 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz. Tabi fırınlarda farklılık olabileceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz