Tavada Yağlı Ekmek
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 10dk
Tavada Yağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaşmaya
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Üzeri için tereyağ
Tavada Yağlı Ekmek Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur ve ele yapışmayacak hamur elde edilip üzeri streçlenerek sıcak yerde mayalanması sağlanır.Mayalanan hamurdan küçük parçalar alarak oklavayla açılır. Teflon tencereye yağlanarak tavaya koyulur. Altı pişince ters çevrilir. Pişen kat yağlanır. Ters çevrilen katta pişince servis tabağına alınarak diğer katta yağlanır.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder