Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Tavada Yağlı Ekmek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 10dk

Tavada Yağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaşmaya
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Üzeri için tereyağ

Tavada Yağlı Ekmek Tarifi Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur ve ele yapışmayacak hamur elde edilip üzeri streçlenerek sıcak yerde mayalanması sağlanır.Mayalanan hamurdan küçük parçalar alarak oklavayla açılır. Teflon tencereye yağlanarak tavaya koyulur. Altı pişince ters çevrilir. Pişen kat yağlanır. Ters çevrilen katta pişince servis tabağına alınarak diğer katta yağlanır.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz