Tavuk Etli Keşkek
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 1 saat
Tavuk Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı buğday yarması
- 2 adet tavuk budu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tavuk Etli Keşkek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar yöreden yöreye keşkek değişir bazı yörelerde çok sulu olur Bazı yörelerde ise daha taneli bulgur pilavı tarzındadır. Eşim de illa annemin keşkeği diye tutturunca anne keşkeği yapmaya başladık bizim yöremizde daha sulu olur. Ama bu kez tane tane keşkek yaptım. Çok bereketli bir yemek genelde düğünlerde kocaman kazan tencereler de yapılır tadı da her seferinde muhteşem olur.öncelikle nohutlarımızı akşamdan tuzlu suda bekletip sabah düdüklü tencerede pişirilir. Ben buğday yarmasını sıcak suda 2 saat bekletip sonra 2-3 kez yıkayıp pişirmeye başladım. İsterseniz buğday yarmasını da akşamdan suda bekletebilirsiniz. Derin bu tencereye haşlanmış nohutu tavuk butlarını tuzunu koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin çok fazla su koymayalım o zaman lapa olur ara ara suyunu kontrol edip biraz takviye yapabilirsiniz. Ocağın en küçük tarafına kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Püf noktası keşkeğimizi pişirirken hiç karıştırmıyoruz kendi halinde pişiriyoruz karıştırmaya başladığımız an dibi tutacaktır. Pişen keşkeğimizin üzerine tereyağı eritip döküyoruz. Sıcak servis edebilirsiniz bana göre sıcak çok güzel oluyor afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder