Tavuk Şiş (Eşsiz)
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Tavuk Şiş (Eşsiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğüs
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığından biraz az biber salçası
- 1/2 çay bardağı süt
- Tuz, karabiber, kekik
Tavuk Şiş (Eşsiz) Tarifi Yapılışı
Gaziantepte eti yada tavuğu terbiyeleriz. Bu tarifimle tadına dayanamayacaksınız. Buyrun tarifimize
İlk olarak tavuğu güzelce yıkıyoruz. Daha sonra kuşbaşı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz isterseniz doğradıktan sonra da yıkayabilirsiniz. Etin üzerine domates salçası, biber salçası, süt dökülmüş sarımsak da ekliyoruz. 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kadar karabiber ve bir o kadar kekiği de ekleyip elimizle güzelce ovuşturarak karıştırıyoruz.Pişirme işlemine geçmeden en az 1-2 saat önce yapıp dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur.Ben şişlere takıp telli ızgarada pişirdim. Siz isterseniz şişlere takıp fırında veya mangalda da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder