Burma Tatlısı (Ev yapımı,Aşamalı)
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 30dk
Burma Tatlısı (Ev yapımı,Aşamalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3- 4 damla limon
- Bir fiske tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında olacak)
Açmak için;
- 2 su bardağı nişasta ile
- 1 su bardağı unu karıştırıyoruz
- İçine;
- İnce çekilmiş ceviz, fındık, fıstık koyabilirsiniz ben ceviz kullandım
Üzeri için;
- 75 gr tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Burma Tatlısı (Ev yapımı,Aşamalı) Tarifi Yapılışı
Elde açma bir tatlı yapmak istiyorsanız hem çok lezzetli hemde çok yorulmadan yapabileceğiniz birtatlı bence denemelisinizİlk başta bir yoğurma kabına unu ve kabartma tozu bütün malzemeleri alıp karıştırıyoruz daha sonra azar azar ekleyerek unu ve k. tozunu ekleyip sert olmayan ama çok yumuşakta olmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamuru yoğurup 20 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kısık ateşte 20-25 dk boyunca kaynatıyoruz. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekliyoruz ve şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırıp tek tek hazırladığımız un ve nişastalı karışımla fotoğraftaki gibi (böreklik hazır yufka kadar)açıyoruz ve sekiz parçaya bölüp(sigara böreği gibi)cevizini döküp ince tarafından başlayıp oklavaya çok sıkmadan sarıp büzüştürüyoruz. Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz. İşlem bittikten sonra tereyağını eritip sıvı yağı ekleyip onu da kızdırdıktan sonra tepsideki tatlıların üzerine yağı döküyoruz. Bütün tatlıların üzerine yağ gelmeli. Daha sonra 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10 dk sonra soğumuş şerbeti döküp dinlendirdikten sonra servise hazır
Bu ölçü ile tam bir fırın tepsisi çıkıyor. İstediğiniz kadarını şerbetleyip geri kalanını şerbetlemeden buzlukta saklayıp istediğiniz zaman çıkarıp buzu çözülünce sıcak şerbet döküpte yiyebilirsinizAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder