Tavuklu Mantarlı Yemek (Pratik)
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Tavuklu Mantarlı Yemek (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kalçalı but
- Yarım kilo mantar
- 1 baş soğan
- 4 biber
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 kaşık domates salçası tam dolu olmasın
- Yarım kaşık biber salçası
- Tuz
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı yedİ türlü baharat
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuklu Mantarlı Yemek (Pratik) Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar şimdi sizlerle pratik mantarlı tavuk sote yada yemeğı paylaşmak istiyorum hemen yapılabilecek nefis bir tat Buyrun tarife.Öncelikle tavukları kemikten ayırın küp küp doğrayın ve tencereye alın üzerine soğanları doğrayıp ilave edin tuzu ekleyip karıştırın pişmeye bırakın. Mantarları doğrayıp suyunu çeken tavukların üzerine ekleyin sıvı yağı biraz ekleyin istediğiniz miktarda biberleri doğrayın .Domatesleri de küp şeklinde doğrayın ve üzerine ekleyin biraz sıcak su ekleyin karıştırarak pişmeye bırakın altını kısın 10 dakika sonra baharatları ,salçasını ekleyin arada karıştırın ve pişen yemeğimiz hazır afiyet olsun.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin sevgilerle
0 yorum:
Yorum Gönder