Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Tavuklu Sultan Kebabı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 30dk

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 5 adet büyük boy mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 kaşık tereyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik

Beşameli için;

  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı süt

Üstü için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

SELAMUN ALEYKÜM.

Mutlaka denenmesi ve tadılması gereken bir tarif olduğunu düşünüyorum. Davet sofralarında da gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Bezelyeyi konserve kullanmayacaksanız önce haşlıyoruz. Patates ve kabakları küçük küçük doğrayıp sırasıyla yağda kızartıyoruz.

Wok tavada kuş başı doğradığımız tavukları suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz. Ardından tereyağını, yemeklik doğradığımız sarımsağı (isteyen rendeleyebilir), soğanı, mantarı, kapya biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçasını ve ketçapıda ekleyip karıştırıyoruz.

Sebzeler ve tavuklar piştiğinde haşlanmış bezelyeleri, kızarmış kabak ve patatesleri son olarak ta baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.

Sos kabında tereyağı eritip, unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ardından ılık sütü ekleyip sos katılaşana ve göz göz olana kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.

2 yufkanın her birini 4e bölüyoruz. 4 adet çorba kasesine yufkayı serip kenarlarından küçük yufka parçaları kopartıp tabanına yama yapıyoruz.

Yufkanın içine tavuk harcından bolca koyup kasenin kenarlarından sarkan yufkalarıda üstüne kapatıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine kaseleri ters çevirip üzerlerine her yerini kaplıyacak şekilde beşamel sosunu sürüp 190 derecelik fırında yufkalar pembe oluncaya kadar kızartıyoruz (yaklaşık 20 dakika sonra)

Bu aşamada sultan kebaplarını fırından çıkartıp üzerlerine rendelenmiş kaşarları ekleyip kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz