Karamelli Tirileçe
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 45dk
Karamelli Tirileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet yumurta (sarısını ve beyazını birbirinden ayıralım)
- 8 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 lt süt (5 su bardağı)
- 1 kutu krema
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Karamel sosu;
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 kutu krema
- (kremamız yoksa 2 yemek kaşığı tereyağ ,1 su bardağı süt, şekeri, yağ ile kavurun rengi iyice koyunlaşıncaya kadar sonra sütü ekleyip karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin daha sonra şerbeti eklenmiş tiriliçenin üzerine eşit şekilde dökün)
Karamelli Tirileçe Tarifi Yapılışı
Öncelikle 7 adet yumurtanın akını ve sarısını birbirinden dikkatlice ayıralım. Aman akının içine zerre kadar da olsa sarısını kaçırmayalım en önemli püf noktası bu!!! Temiz ve kuru olan karıştırma kabının içine yumurta aklarını koyalım 2 dakika kadar yüksek devirde mikser ile çırpalım daha sonra şekeri ilave edelim, kar gibi oluncaya kadar çırpmaya devam edelim. İyice kabaran kar gibi olan yumurta akına sarılarını ilave edelim 30 saniye kadar çırpalım çok çırparsak yumurta akları söner. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çok az daha çırpalım daha sonra yağlanmış kare borcama karışımı dökelim. 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırına verelim yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim, soğutalım.
Şerbetini hazırlayalım.Süt, krema ,şeker ve vanilyayı sadece ılık bir dereceye gelinceye kadar ocakta tutalım kesinlikle kaynamasın çokta sıcak olmasın.Pişen kekimizi önce dilimlere keselim sonra sütlü şerbeti dökelim biraz çekince karamel sosumuzu dökelim.
Karamel sosşekeri bir tavaya alıp kavurmaya başlayalım rengi koyulaşınca kremayı ekleyelim pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ılıkken şerbeti dökülmüş tiriliçemizin üzerine karamel sosunu dökelim. Afiyet olsun
( bu pandispanya tarifi harika. . Yaş pastalara da kullanabilirsiniz. )
0 yorum:
Yorum Gönder