Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tencerede Portakal Kokulu Pasta (Enfes)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 40dk

Tencerede Portakal Kokulu Pasta (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilin

Ara kreması;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • İsteğe bağlı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için;

  • Çikolata sosu

Tencerede Portakal Kokulu Pasta (Enfes) Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar portakal kokusuna bayılıyorum kek ve kurabiyelere de çok yakıştırıyorum tencerede yoğun kakaolu ve mis kokulu bir kek tarifi

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz kalan malzemelerini de katıp karıştırıyoruz margarin ile yağladığımız borcam tencereye kek hamurunu döküyoruz büyük bir tencerenin içine borcamı yerleştirip borcamın yarısına kadar su koyup üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp kapağını kapatıyoruz, ocakta orta gözde kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte kapağını açmadan 45 dk pişiriyoruz, kürdan kontrolü yapıp piştiğinden emin olunca ocaktan alıyoruz, kek bu haliyle gerçekten güzel oluyor.  Ben krema ile daha da lezzetli olsun istedim ara kremasının vanilin hariç tüm malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz, kaynayınca ocaktan alıp vanilin ekliyoruz, soğumaya bırakıyoruz. çikolata sosunu hazırlayıp onuda soğumaya bırakıyoruz. Kekimizi ortadan bölüyoruz arasına hazırladığımız kremayı sürüp üzerine de çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz