Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tepsi Mantısı

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 30dk

Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su

Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan rendesi
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Pulbiber, kırmızı toz biber, nane

Tepsi Mantısı Tarifi Yapılışı

Malzemeleri bir kaba koyup suyu azar azar ekleyin ve sert bir hamur yoğurun. Üzeri kapalı şekilde bir saat kadar dinlensin. Daha sonra hamurdan bezeler yapın ben 3 beze yaptım. Üzeri kapalı bir şekilde biraz daha dinlensin. Sonra unlayarak merdane yada oklavayla hamurları açın. Uzun şeritler kesin kıymalı harçtan kestiğiniz şeridin boyuna göre aralıklı şekilde koyun. Sonra boş olan yerlerden hamuru birleştirip o noktalardan kesin. Resimleri de incelerseniz daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Yaptığınız mantıları tepsiye dizin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sonra çıkarıp salçalı suyu gezdirin. Tekrar fırına koyun ve suyunu çekene kadar 20-25 dk pişirin. Sonra çıkarıp hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve tereyağını dökün mantılar yemeğe hazır şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :)

Mantıları fırında pişirdikten sonra kuru bir yerde muhafaza edip istediğiniz zaman çıkarıp tepsiye dizip salçalı sosunu döküp pişirebilirsiniz :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz