Annem Usulü Yaprak Sarması
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 1 saat
Annem Usulü Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet orta kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 200 gr kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 poşet asma yaprağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı sumak
Annem Usulü Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
Asma yaprakları tuzlu ise hafif suda bekletiniz. İlk olarak tavada zeytinyağı ve doğradığınız soğanları hafifçe kavurunuz. Daha sonra derin bir kaba alınız. Üzerine yıkanıp-süzülmüş pirinçi, salçayı, dereotunu, maydanozu, kıymayı ve baharatları ekleyip karıştırınız. Oluşan karışımı ne az ne çok şekilde koyacak şekilde yapraklara kaşıkla koyunuz ve orta incelikte hafif sıkı sarınız. Tencere içerisine, hafif sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip, tuzu ayarlayınız. Tencerenin kapağı kapatarak kaynamaya bırakınız ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişiriniz. Afiyet olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder