Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Annem Usulü Yaprak Sarması

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 1 saat

Annem Usulü Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 poşet asma yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sumak

Annem Usulü Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

Asma yaprakları tuzlu ise hafif suda bekletiniz. İlk olarak tavada zeytinyağı ve doğradığınız soğanları hafifçe kavurunuz. Daha sonra derin bir kaba alınız. Üzerine yıkanıp-süzülmüş pirinçi, salçayı, dereotunu, maydanozu, kıymayı ve baharatları ekleyip karıştırınız. Oluşan karışımı ne az ne çok şekilde koyacak şekilde yapraklara kaşıkla koyunuz ve orta incelikte hafif sıkı sarınız. Tencere içerisine, hafif sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip, tuzu ayarlayınız. Tencerenin kapağı kapatarak kaynamaya bırakınız ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişiriniz. Afiyet olsun! :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz