Truff
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 30dk
Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket 200 mllik krema
- 200 gr (2.5 paket)bitter çikolata
- 3 paket kakaolu baton kek
- 1 paket vanilya
- Arzuya göre yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Pasta şekerlemeleri
Truff Tarifi Yapılışı
Öncelikle krema tencereye konup ocağın altı açılır. Kaynamaya başlayınca altı kapatılarak çikolatalar kırılıp ilave edilir. Karıştırılarak çikolatalar eritilir. Ardından kekler ufalanır. Diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yoğrulur. Kapağı kapatılarak buzdolabında 2 saat bekletilir. İlk yoğurduğunuzda kıvam biraz cıvık gelebilir ama buzdolabında dinlendikten sonra normale dönecektir. Dinlenen truff hamurundan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ve pasta şekerine bulanır.
0 yorum:
Yorum Gönder