Türk Kahvesi (Köpüklü) Püf Noktalarıyla
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 5dk
Türk Kahvesi (Köpüklü) Püf Noktalarıyla Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dolu çay kaşığı kahve
- 2 kaşık şeker
- 1 fincan soğuk su
Türk Kahvesi (Köpüklü) Püf Noktalarıyla Tarifi Yapılışı
Cezveye kişi sayısına göre ölçtüğünüz soğuk içme suyu, şeker ve kahveyi koyalım. Küçük bir kaşık yardımı ile şekerler eriyecek, kahveler su ile karışacak şekilde karıştıralım. Kahvenin bir kısmı suyun yüzeyinde kalabiliyor çok fazla karıştırmaya gerek yok. Daha sonra küçük ocakta kısık ateşe cezvemizi koyuyoruz, ama asla kahveyi ocağa koyduktan sonra karıştırmıyoruz kahvenin pişmesi esnasında karıştırmadan biriken köpükleri fincanlarımızın tabanına paylaştırıyoruz. Kahve yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kahvenin fokur fokur kaynamadan ocaktan alınmasıdır aksi halde kahveniz acıyacaktır. Kahve kaynamadan, kenarlarında köpüklenmeler başladığında ocaktan alınız. Fincanlara boşaltırken fincanın kenarlarında oldukça yavaş bir şekilde köpükleri söndürmeden dökelim. Yanında su, Türk Lokumu ya da çikolata ile birlikte servis edebilirsiniz.(benim tercihim çikolata)DİKKAT!Tarifte orta şekerli kahve ölçülerini verdim şeker miktarını isteğiniz doğrultusunda artırır ya da azaltabilirsiniz. PÜF NOKTALARISoğuk suOcakta karıştırmamakKahve fokur fokur kaynamadan ocaktan almakAFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder