Baton Focaccia
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 30dk
Baton Focaccia Tarifi İçin Malzemeler
- 3. 5 su bardağı un(500gram)
- 1. 5 su bardağı ılık su(350gram)
- 1 paket yaş maya
- Bir tutam tuz
- 20 tane zeytin(4 yemek kaşığı dilim zeytin )
- 7 adet kuru domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı
Baton Focaccia Tarifi Yapılışı
Kuru domatesleri küçük küçük doğruyoruz, eğer dilim zeytin yoksa zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp onları da küçük küçük kesiyoruz. Unu eleyip çırpma kabına boşaltıyoruz, tuzu ve yağı sırasıyla ekliyoruz. Ilık suya yaş mayayı atıp iyice eriyene kadar karıştırıp un karışımın içine döküyoruz. Daha sonra zeytin ve domatesleri ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kabın üstünü streçleyip mayalanmaya bırakıyoruz. (Çabuk mayalanması için kaynar suyu küçük bir sos tenceresinin içine döküp üstüne hamuru koyuyorum 10-15 dkda baya kabarıyor ama hamurun olduğu kap suyla temas etmemeli yoksa hamur pişer. )Mayalanan hamuru baton fırın kabına alıyoruz (kek kalıbı da olur)200 derecede yarım saat pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder