Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tuzlu Kurabiye

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 10dk

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağ
  • 2 yumurta (birinin beyazı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un
  • Üzerine kavrulmuş susam
  • Yumurta beyazı

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Oda sıcaklığında tereyağ, yumurta beyazını ayırıp diğer malzemeleri ekleyip hamurumuzu yoğurup rulo şeklinde yapıp, bıçakla kesip önce yumurta akına, daha sonra susama batırıp tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, ağızda dağılan harika bir kurabiye. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz