Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Yıldız Şehriyeli Pilav

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Yıldız Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı yıldız şehriye
  • 1 su bardağı pilavlik pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yıldız Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

Pilava farklılık katmak istedim, bu aksam da böyle olsun dedim Öncelikle pirinç ayıklanır ve duru su çıkana kadar yıkanır.Pilav tenceresine margarin ve sıvı yağ eklenir. Margarin eriyince yıldız şehriye katılır. Şehriyenin rengi kahve rengine dönene dek kavuralım ,yalnız dikkat edelim yakmayalım. Kahverengileşen şehriyenin üzerine pirinçi ekleyelim. Pirinç tek tek ayrılana kadar güzelce kavuralım. Sonra 2 bardak sıcak su ilave edelim. Tuz ekleyelim.Su miktarı pirinçin cinsine göre değişebilir. Eğer çok su isteyen bir pirinç ise 2. 5 bardak suya kadar ilave edilebilir.Pilav kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise düşük ( kısık ) ateşte pişirilir. Suyunu çekince pilavımız hazırdır.Demlenmesi için bir örtü içine saralım. Yarım saat kadar bekleyince pilav servise hazırdır.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz