Zerdeçallı Kremalı Makarna
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Zerdeçallı Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna( ben fettuccine kullandım)
- 2 çay kaşığı zerdeçal haşlama suyuna
- Tuz
Kreması için;
- 1 paket sıvı krema(200ml)
- 1/4 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Parmesan peyniri (isteğe bağlı)
Zerdeçallı Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı
Uzun zamandır denemek istediğim bu tarif sevgili kız kardeşimin tarifidir hem pratik hemde çok lezzetli ❤Kaynayan suya tuz ekleyelim ve makarnalarımızı haşlamaya atalım ,son 5 dk kala zerdeçal ekleyelim, herhangi bir tat vermiyor rengini sarılaştırıyor hemde çok şifalı bunu da Annemden öğrendimMakarna haşlanırken sos tavasına tereyağı ve sütü alalım, (süt kremanın tadını hafifletiyor isterseniz koymayabilirsiniz )tereyağı eridiğinde kremayı ekleyelim ,kıvam alıncaya kadar karıştıralım ,tuz ,karabiber ve zerdeçal ekleyelim, karıştırmaya devam edelim ve peyniri ekleyelim. Makarnaları süzelim ve sosa ekleyelim karıştıralım, makarnalar kremayı çekince servise hazır, afiyet şifa olsun
0 yorum:
Yorum Gönder