Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Brüksel lahanası 500-600
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 bardak sıcak su
  • 1 tutam karabiber
  • 4-5 damla limon suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

Lahanaların üst yapraklarını alalım. Sirkeli suda biraz bekletelim. Bu arada tencereye yağımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Sarımsakları dörde bölüp ekleyelim. 3-4 dakika kavuralım. Havucu soyup kibrit boyunda jülyen doğrayıp ekleyelim. 5 dakika kadar soteleyelim. Patatesi uzun doğrayıp ekleyelim yıkayıp süzdüğümüz lahanaları ekleyip 5 dakika daha soteleyelim. Salçasını ekleyip biraz kavuralım. Sıcak suyunu ekleyelim. Tuz şeker limon ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet şifa olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz