Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Brüksel lahanası 500-600
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 iri diş sarımsak
- 1 büyük boy havuç
- 1 orta boy patates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1, 5 bardak sıcak su
- 1 tutam karabiber
- 4-5 damla limon suyu
- Tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
Lahanaların üst yapraklarını alalım. Sirkeli suda biraz bekletelim. Bu arada tencereye yağımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Sarımsakları dörde bölüp ekleyelim. 3-4 dakika kavuralım. Havucu soyup kibrit boyunda jülyen doğrayıp ekleyelim. 5 dakika kadar soteleyelim. Patatesi uzun doğrayıp ekleyelim yıkayıp süzdüğümüz lahanaları ekleyip 5 dakika daha soteleyelim. Salçasını ekleyip biraz kavuralım. Sıcak suyunu ekleyelim. Tuz şeker limon ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet şifa olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder