Bulgur Köftesi ( Kıbrıs Usulü)
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 3 saat
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 kg bulgur
- 3 çorba kaşığı un
- Aldığı kadar su
- Tuz
Hazırlanışı
Önce suyu kaynatın. 1 kilo bulguru derin bir kaba koyun. 1 veya 2 kaşık un ve biraz tuz ilave edin. Yeterince ılık su ilave edip bulguru karıştırın.
Kabın üzerine bir peçete örtüp bırakın, bulgurun dinlenmesi gerekli.
Diğer yandan kıymayı bir tava içine koyun ve içine yarım su bardağı su koyup kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra küçük küp şeklinde kestiğiniz soğanları ayrı bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ile soldurun ve kıymayı o tavaya aktarın. Kıyma ile soğanı pişirin. Ardından ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip kıymayı pişirin.
Soğumuş olan bulguru yoğurmaya başlayın. Eğer su eksilirse elinizi ıslatarak yoğurmakta fayda var. İyice yoğurulan hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Yoğrulmuş bulgur hamurundan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak işaret parmağımızla oyarak veya bir makine yardımıyla yapılabilir. İçi boş bir köfte yapın. Su yardımıyla elinizi ıslatarak alt tarafını kapatın. Bir tepsiye yaptığınız içi boş köfteleri sıralayın. İşlem bitince bir kaşıklar kıymalı harçtan boş köfteleri doldurup ağzını ıslak el yardımıyla kapatın. Doldurulan köfteleri örtecek kadar bir tencereye sıvı yağ koyup iyice kızmasını bekleyin. Isınan yağın içerisine köfteleri atıp iyice kızarmasını bekleyin. Kızaran köfteleri bir süzgece veya kağıt peçete üzerine çıkarın. Yağı iyice çeksin. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder