Yumurta Kabuğunda Kek Yapılışı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Kek hamurunu koymak için;
- 10-15 adet yumurta kabuğu
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta kabuklarını sivri tarafından toplu iğne ya da kÜrdan yardımı ile delin ve elinizle krema sıkacağının ucu girecek şekilde genişletin. İçlerini bir kaba boşaltın. Daha sonra yumurta kabuklarını tuzlu su doldurduğunuz kabın içinde 15 dk bekletin. Beklettikten sonra iyice yıkayın ve delikli yerleri aşağıya gelecek şekilde ters çevirip içinin kurumasını bekleyin. Kek için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Son olarak kakaoyu ilave ederek karıştırın. Krema enjektörüne hamuru koyup yumurta kabuklarının yarısına kadar hamuru sıkıyoruz. (Bu kısmına dikkat edin fazla koyarsanız taşabilir) 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Not: yumurtaları muffin kaplarında pişirebilirsiniz ya da alüminyum folyo ile stant oluşturabilirsiniz. 10-15 adet yumurta kabuklarını da daha önce yumurta kullandığınız zamanlarda ayırıp bu keki yapacağınız zaman kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder