Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
31 Mayıs 2014 Cumartesi

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

NefisYemekTarifleri-moDGYdmgK

Malzemeler

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Paket Kakao
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin:
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Süt
Keki Islatmak İçin:
1 Su Bardağı Süt
Çikolata Sosu İçin:
1 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kakao
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Köpürtülmüş Şanti
Damla Çikolata

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine suyu ve sıvıyağı ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Daha sonra kakaoyu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Bundan sonrasını tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu ve vanilyayı da ekliyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından dikkatlice çıkartıyoruz. Keki yanlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz. Kestiğimiz alt pasta katını düz bir servis tabağının zeminine yerleştiriyoruz. Kekin üzerine kaşıkla süt döküp, keki ıslatıyoruz. Üzerine kremanın yarısını boşaltıp, spatula ile üzerini düzleştiriyoruz. Biraz damla çikolata serpiyoruz. Ardından ikinci kat keki üzerine kapatıyoruz. Sütle keki ıslatıyoruz. Kalan kremayı da üzerine boşaltıp, yayıyoruz. Damla çikolata serpiyoruz.üçüncü kat keki de ıslatıp, üzerine kapatıyoruz. Köpürtülmüş şanti ile pastanın kenarlarını ve üzerini kaplıyoruz. Çikolata sosu pişirmeye başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, vanilyayı ve unu ilave ediyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Çikolata sosun kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz. Sürekli karıştırarak soğutuyoruz. Son olarak pastamızın üzerine çikolata sosunu gezdirerek döküyoruz. Damla çikolataları da yerleştirerek pastamızı süslüyoruz. 1 saat kadar pastamızı dinlendirdikten sonra dilimleyerek pastamızı servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz