Şeker Hamuru Tarifi
Şeker Hamuru Tarifi
Malzemeler
1 Çay Bardağı Su1 Çay Bardağı Toz Şeker
5 Damla Limon Suyu
Aldığı Kadar Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Çelik bir tavaya suyu boşaltıyoruz. Şekeri boşaltıyoruz. 5 damla da limon suyundan damlatıyoruz. Kaynatıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbetin kaynayarak koyu kıvama gelmesini sağlıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz soğuduktan sonra cam bir kaseye boşaltıyoruz. Üzerine kıvamına göre pudra şekerini eleyerek ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Şeker hamurunun kıvamına göre pudra şekerini ilave etmeye devam ediyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz. Streç filme sarıyoruz. Buzdolabında 1 gece kadar bekletiyoruz. Ardından pasta ve kurabiye yapımında istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. İsteğinize göre renkli gıda boyaları kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder