Kara Dutlu Pasta Tarifi
Kara Dutlu Pasta Tarifi
Malzemeler
500 Gram Kara Dut1 Paket Kedi Dili Bisküvi
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
Kreması İçin:
1 Su Bardağı Toz Şeker
3,5 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kasığı Labne
Hazırlanışı
Kedi dili bisküvilerini ikiye kesiyoruz. Zemini çıkartılmış pasta çemberini düz servis tabağına alıyoruz. Çemberin kenar kısımlarına kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Zeminine de kalan bisküvileri diziyoruz. Kedi dillerini ıslatmak için ılık olan 1 su bardağı sütü bir kaseye boşaltıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. Karıştırıyoruz. Kedi dili bisküvilerinin üzerine sütlü şekerli karışımı kaşıkla gezdirerek döküyoruz. Yumuşamaya bırakıyoruz. Zemindeki kedi dili bisküvilerinin üzerine biraz kara dut serpiştiriyoruz. Ayrı bir tarafta da kara dutlu pastamızın kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ekliyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaştıktan sonra üzerine labneyi ekliyoruz. Göz göz olduktan sonra da ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı pasta kalıbımıza boşaltıyoruz. Hazırladığımız pastamızı soğumaya bırakıyoruz. Krema kabuk bağladıktan sonra üzerine kara dut dizerek süslüyoruz. Hazırladığımız kara dutlu pastamızı buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Bu şekilde dinlenmiş olacaktır. Ardından dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder