Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
30 Mayıs 2014 Cuma

Evde Sele Zeytini

NefisYemekTarifleri-kgqD55WCO

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 7 kg siyah zeytin
  • 2 çay bardağı çiçek yağı
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı salamuralık tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Zeytinleri güzelce yıkayıp, süzülmeleri için süzgecin içerisinde bekletin. Süzülen zeytinleri kavanoza koyup, sirke tuzu de üzerine ekleyin. Ağzını sıkıca kapatarak her gün sallayıp, çalkalayın. İçerisinde ki su fazlalaşsa da kapağı açıp dökelim suyunu. 1 – 1, 5 ay sonra kapağı açıp zeytinin tatlanıp tatlanmadığına bakabilirsiniz. Derin 1 gün kurusun Zeytin tatlanınca ihtiyacınız olan kadarını çıkarıp yıkayarak, limon ve zeytinyağı kekik nane pul biber ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Sele Zeytini

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz