Evde Sele Zeytini
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 7 kg siyah zeytin
- 2 çay bardağı çiçek yağı
- 2 çay bardağı sirke
- 1 su bardağı salamuralık tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Zeytinleri güzelce yıkayıp, süzülmeleri için süzgecin içerisinde bekletin. Süzülen zeytinleri kavanoza koyup, sirke tuzu de üzerine ekleyin. Ağzını sıkıca kapatarak her gün sallayıp, çalkalayın. İçerisinde ki su fazlalaşsa da kapağı açıp dökelim suyunu. 1 – 1, 5 ay sonra kapağı açıp zeytinin tatlanıp tatlanmadığına bakabilirsiniz. Derin 1 gün kurusun Zeytin tatlanınca ihtiyacınız olan kadarını çıkarıp yıkayarak, limon ve zeytinyağı kekik nane pul biber ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder