Helise Tarifi
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 4 saat üzeri
Malzemeler
- 1 kilo aşurelik buğday
- Bir bütün tavuk
- Tuz
- Tereyağı
- pulbiber
Hazırlanışı
Buğday 1 gece önceden sıcak suda bekletilir. Ertesi gün tavuk yemeklik doğranıp tencerenin altına serilir. Suda bekletilen buğday üzerine dökülür. Üzerine bolca su konur ve orta ateşte tavuk yukarı çıkana kadar kaynatılır. Kapağı hiç açılmadan tavuk yukarı çıkmaya başladığında sürekli tahta kaşıkla ezilerek karıştırılır. Tuzu piştikten sonra atılır. Pişmesini zorlaştırmasın diye yemeğini hazır olduğunda tereyağı eritip, pulbiberli sos hazırlayıp üzerine dökuyoruz:) van yöresine ait helisemiz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder