Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Helise Tarifi



NefisYemekTarifleri-uv63OcpqW


Kaç Kişilik: 12-14 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi: 4 saat üzeri




Malzemeler


  • 1 kilo aşurelik buğday
  • Bir bütün tavuk
  • Tuz
  • Tereyağı
  • pulbiber



Hazırlanışı


Buğday 1 gece önceden sıcak suda bekletilir. Ertesi gün tavuk yemeklik doğranıp tencerenin altına serilir. Suda bekletilen buğday üzerine dökülür. Üzerine bolca su konur ve orta ateşte tavuk yukarı çıkana kadar kaynatılır. Kapağı hiç açılmadan tavuk yukarı çıkmaya başladığında sürekli tahta kaşıkla ezilerek karıştırılır. Tuzu piştikten sonra atılır. Pişmesini zorlaştırmasın diye yemeğini hazır olduğunda tereyağı eritip, pulbiberli sos hazırlayıp üzerine dökuyoruz:) van yöresine ait helisemiz. Afiyet olsun.

Helise Tarifi 1




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz