Fırında Karnıyarık
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 3 patlıcan
- 2 yeşil biber
- 2 küçük domates
Hazırlanışı
Patlıcanlar uzunlamasına ikiye yarılır ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Bu arada iç malzeme için soğan ve biber ince ince doğranıp yağda sotelenmeye bırakılır.
Kokusunu atınca kıyma eklenir. Kıyma suyunu salıp çekince küp küp doğranan domates eklenir.
Salça bir çay bardağı kadar su ile karıştırılıp kıymaya eklenir.
Tuzu ve baharatları eklenip kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Acısını atan patlıcanlar yıkanıp güzelce kurulanır ve kızdırılmış sıvı yağda kızartılır.
Kızarınca fırın tepsisine alınır. İçleri kaşık ile hafif ezilip çukurlaştırılır.
Patlıcanların içine azıcık tuz serpilip kıymalı harç doldurulur.
Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirilir.
Salça, su ve tuz karıştırılıp tepsiye dökülür.
180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder